Blomstertorget i Linköping var först ut med att ha Webers vinter grillkurs 2019. Jag tog ledigt på hemmaplan så där stod Johnny Wallmarö och Per Ehrlund istället.
Lite grått och dassigt november väder med en isig och krispig novemberkyla bet fint i jeansen och Nike gympaskorna – inte på mig utan på Per. När kylan kröp inpå så åkte jag hem och kröp upp i soffan. Helgen därpå fick Sommarboden i Höllviken besök och där assisterade Hanna Stedt mig och helgen blev en succé. Lördagen bjöd på 10 gradig värme, som en sämre midsommarafton hehe. I år gör vi ett grillspett till förrätt för att sedan gå vidare med en Jul Hamburgare . Vi toppar menyn med Hasselbacksäpplen och vaniljsås. Sen ska vi inte tala om det vi bjuder på. I Höllviken blev det rökt färskkorv och sidfläsk kryddad med pepparkakskryddor – grymt gott.
France Tours har också lagt ut 2020 års Vin och Grillresa. http://www.francetours.se Vi flyger så klart med RyanAir till Bezier i Södra Frankrike för att sedan ta oss till Murviel som ligger 20 minuter från flygplatsen. Sen stundar 4 dagar med utflykter, vingårdsbesök, olivoljebesök, goda luncher. Vi möter vinmakare och hör deras filosofi bakom sin produktion av sina viner. Vi lagar gemensamt middagen vid grillen och äter oss mätta. Vi poppar popcornen på grillen till drinken och vi röker korven till after worken på fredagen eller som det heter på franska après le travail. Vi bor hos svenska Therese och Rolle på deras bed and breakfast https://www.docdor-languedoc.com/ Dom lämnade Sverige för att leva ett liv i Södra Frankrike och driva sitt Maison D’oc D’or chambre d’hôtes. Ta och följ med vettja. Vi grillar på de bästa grillarna under vår vistelse – Weber, och vi testar också att röka våra egna råvaror.