Visst har det varit en långdraget år eller snarare nästan 1 ½ år. Kan ändå känna att vi sakta börjar hitta tillbaka och med försiktighet närmar vi oss varandra och vågar umgås men fortfarande med ansvar och distans. Jag har varit hemma en dag från mars förra året till nu. Frisk och kry och varit på min arbetsplats där vi haft tuffa restriktioner och direktiv.

Grillningarna kommer nu igång och människor där ute är i stort behov att försiktigt börja träffas på mindre tillåtna event. Jag förenar nytta med nöje där företaget får sig en grillkurs och där dom samtidigt grillar sin egen mat och äter den. Det var en tid då jag körde grillkursen och grillade maten till dom för att undvika trängsel och annat, det funkar. Nu har vi kommit lite längre i vårt covid tänk så nu planeras även in att dom får vara med och grilla delar av sin mat medans vi genomför grillkursen. Fantastiskt roliga upplägg.

En Grillkurs med bara tjejer. Buffén blev fantastisk!

På vägen fram till bättre tider så har vi själva grillat en del på vår bakgård. Vi skapade vår egen skaldjursbuffé nere på Österlen när vi va där ett par dagar och ibland är det ju gott att inte alltid äta grillat även om en del av räkorna på den somriga buffén röktes innan.

Självklart har det blivit en del grillat både hemma med familjen och faktiskt på jobbet också under sommaren. Grymt uppskattat att grilla på 200 gram Angusburgare med tillbehör till lunch. Imorgon är det dags igen, sen tänkte jag vara ledig en vecka och tillbringa tid nere på Österlen med delar av familjen och med hunden Milo.

Det har också blivit ett par vändor på Mantorptravet, jobbat i baren. Så himla roligt att vara tillbaka även i den branschen. Kul att jobba med människor med driv och högt tempo som genererar i god service till gästerna.

Mantorptravet / Restaurang The Horze

Nu hörs vi snart igen, det ska väl inte ta alltför lång tid mellan gångerna nu när inspirationen återigen frodas. Ciao!

Den utvalda bilden, lax på cederplanka, fyll laxfilén med västerbottenost och färsk spenat. Lägg på planka som legat i vatten en tid. Plankan placerar du på indirekt värme till önskad uppnådd temperatur på laxen. Sätt gärna ett par tandpetare i laxen för att hålla laxen lite mera fixerad. Det är lätt att den glider något när osten börjar smälta. Bon apetit