Sluta inte att grilla trots att vi inte kan umgås så mycket. Ska du ändå laga till en middag så tänd grillen. Dofterna sprids i grannskapet eller som där jag bor, mitt inne i centrala Linköping. Grillat doftar gott, grillat är glädje.
Påsken knackar på dörren. Kanske blir det ett klassisk påskbord? För min egen del så blir det lite varmrökt lax, sill, egenrullade grillade köttbullar och en och annan färskpotatis.
På bilden nedan har jag rökt blåmusslor på 5775:an, en kombinerad low and slow rök och en grill förstås. När rätten är klar så innehåller grytan grädde, vitt vin, vitlök, chili, persilja och ytterst lite koriander. Servera till ett gott bröd. Här är det lätt att imponera. Jag brukar säga när jag beställer in musslor på krogen att jag gör dom bättre själv – hemma. Låter som skryt men det är som den varmrökta laxen, har du gjort den själv en endaste gång så är det svårt att köpa just av den anledningen – det blir sååå mycket bättre när man gör det själv.
Här kan jag känna dofterna av rökta blåmusslor, vitt vin och grädde.
Något som är busenkelt är ju att göra våfflor till påskbordet. Ha i lite tinad fryst (urkramad) spenat eller rikligt med dill i våffelsmeten så blir det en hel ny rätt. Varför inte en förrätt istället för våfflor med sylt och grädde. Toppa med lite kallrökt lax och pepparrots crème.
Min Grillbok är på gång!! Även om det är en liten bit kvar så befinner sig just nu manus och bilder hos en formgivare för layout. En spännande resa som det ska bli roligt att se slutprodukten på. Jag tänker också att om jag grillar och tar bilder på nya rätter och nya recept så kan jag ju ha början till ytterligare en bok om något år eller två.
Hur som helst så har det varit ett spännande projekt.
I dessa tider ska vi inte glömma alla de gånger vi har umgåtts och ätit mat, spelat spel eller bara hängt ihop. Det kommer bli bättre och snart är vi där igen.
Härligt!! Bra pep-talk!👍
🙂 Snart är vi igång igen 🙂