Sade upp mig från jobbet på polisen för att återigen grilla en sommar med Weber. En glädjens sommar där återförsäljarna sålde grillar så det rök om det. Värmen kom snabbt och från det att jag gick ut den 7 maj så hade jag inte en regn dag – fram till den 12 juli. Det var helt craaazyy varmt. Den 14 juli bilade vi ner till Frankrike för lite sköna dagar på vingårdar, härligt boende och god mat. Termometern toppade där nere mellan 25 och 33 grader – ständigt.
Nere i södra Frankrike, på det fantastiskt gemytliga Dóc Dór, där grillades det minsann, och hur mycket bättre kan det bli med både grillat och gott vin – samtidigt? När jag efter en vecka i Frankrike flög hem så möttes jag på flygplatsen av sms:et som bara konstaterade att vi var groundade, dvs, vi fick inte heller fortsätta att grilla och ha våra grillkurser. Jag hade kunnat stanna Frankrike, ett par dagar till… Det var bara att ladda om, ta lite semester och jobba lite inne på Polisen igen – som timanställd. Perfekt lösning för en ofrivillig arbetslöshet. När vi väl körde igång igen så återstod endast 4 grillkurser som blev fantastiskt bra! Till och med vi som kursledare grillade på varsin Sandwich Caprese innan deltagarna kom och sällan har väl en varm macka varit så god!! Den är enkel, den är god, och den är perfekt att bjuda på när man får gäster, som kanske har suttit i bilen ett tag. Att få en halv macka på stående fot, tillsammans med en vatten, en kall öl eller ett glas vin, kombon är svår att slå. Sen står man sig ganska bra till kvällens middag. Receptet till Capresen finner du på min facebook sida Nu slipas de sista detaljerna på vårens grillresa ner till Frankrike. Vi bor återigen på Dóc Dór som du såg länken till tidigare. Flygplatsen ligger endast 20 minuter ifrån byn Murviel-lès-Béziers där Dóc Dór ligger. Så från det att man har landat tills det att man sitter i trädgården och sippar på ett glas vin – det tar ju inte speciellt lång tid. Håll utkik så hörs vi snart igen.