Äntligen kan jag se fram emot grillresan som går av stapeln mellan den 14-18 maj 2019!!! Besök France Tours här för att läsa mera om det äventyret. Det måste vara det bästa sättet att möta våren på, att åka ner till södra Frankrike och bara ha det bra. Njuta av lite värme, känna dofterna från marknadsstånden, provsmaka lite olika viner och äta goda grillmiddagar på kvällarna. 
Jag kan inte vänta till maj så jag sticker till Frankrike redan imorgon tisdag 9 oktober för att få inspiration till mera grillning, smaka goda ostron direkt från ostronodlingarna och besöka lite vingårdar. Boendet vet jag är Top Notch och jag ser fram emot att tillbringa ett par dagar hos Therese och Ronald på deras Maison d’Hôtes/Bed & Breakfast. Sen blir det kanske en och annan grillning eller rökning. Råvarorna är fantastiska!! 
Tomaterna på bilden har jag rökt i en vanlig kolgrill Webers Master Touch 57:a. Briketter och en temperatur på ca 120-180 grader, ett valfritt rökchips, i det här fallet blandat äpple och bok. Några nävar chips på briketter och igen med locket. Låt vara tills tomaterna är varma och börjar även se varma ut, som på bilden. Killen med ostronen har ett heltidsjobb med att öppna ostron nere vid en av de större ostronodlingarna.
Vi hörs snart igen, nu ska jag hem och packa..